Откриха най-модерната болница в България (снимки)

Инвестицията е за над 80 млн. лв. и осигурява 715 работни места

Откриха най-модерната болница в България (снимки)

Многофункционалният медицински комплекс „Уни Хоспитал“, който е една от най-модерните болници на Балканите и най-модерната в България отвори врати в Панагюрище.

В медицинския център за лъчелечение са вложени над 80 млн. лв. по публично-частно партньорство. Комплексът разполага с 19 стационарни и 8 диагностични клиники и отделения, оборудвани с техника от последно поколение. 

Там ще работят 715 души – медицински и немедицински персонал, в чието обучение ежегодно ще се инвестират над 400 хил. лв.

Това е най-мащабната инвестиция за българското здравеопазване през последните 25 години. Инвеститор в модерното лечебно заведение е „Асарел Медет”.

Супермодерната болница бе открита лично от премиера Бойко Борисов. Освен него на събитието присъстваха, социалният министър Зорница Русинова, кметът на Панагюрище Никола Белишки, областния управител на Пазарджик Гинче Караминова, депутати, евродепутати и общински съветници.

„Поздравявам частния бизнес и общината за съвместното партньорство. Това е едно прекрасно съоръжение и струва много пари, защото е с най-съвременната техника и оборудване, което има в света. В момента е и изключителна придобивка за хората от региона и не само“, заяви Борисов.  

„Полагаме огромни усилия и ако не бяхме стъпили толкова здраво, да съберем повече приходи в хазната, това нямаше да се случи. Лечението струва много пари и ние сме ги осигурили“, изтъкна премиерът. 

„В България вече имаме поне 20-30 болници, които са на свръхвисоко ниво. Можем да предложим на болните хора най-доброто в света като апаратура и за това сме се обединили държавата, общините и бизнеса - за да направим народа ни най-здравия в Европа“, допълни Борисов. 

„Радвам се, че това е поредната инвестиция в Панагюрище, миналата година тук открихме и многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“, в която бяха вложени 15,5 млн. лв“, отбеляза той.

Коментари: 0