Отвори врати най-високият хотел в света

Той се намира в Дубай

Отвори врати най-високият хотел в света

Снимка: Facebook

5820 ~ 1 мин. четене

В арабското емирство Дубай, което непрестанно се стреми към нови рекорди, днес беше открит най-високият хотел в света, издигащ се на 356 метра. Това съобщи Франс прес, позовавайки се на публикация в Twitter на информационното бюро на правителството.

Хотел Гевора (Gevora Hotel) на просторното авеню "Шейх Зайед" счупи само с един метър рекорда на съседния 355-метров хотел от веригата Мариот (Marriott), който на времето надвиши рекордните 333 метра на друг хотел в квартала - Роуз Райхаан (Rose Rayhaan) от веригата Ротана (Rotana).

Гевора е разположен в 75-етажен небостъргач с цвят на злато. Според в. "Нешънъл" (The National) той разполага с четири ресторанта, басейн, луксозни спа помещения и спортен салон. Първите му клиенти се очаква да пристигнат още утре.

В Дубай се намира най-високият небостъргач в света, Бурдж Халифа (Burj Khalifa), издигащ се на 828 метра. Емирството се впусна и в изграждането на още по-висока сграда, чиито размери засега се пазят в тайна. Градът държава е една от основните туристически дестинации в Залива. През 2017 година той посрещна рекордните 15,8 посетители, или с 6,2 на сто по-малко в сравнение с предходната година.

Подкрепи Economic.bg