Отстраняването на Тръмп е все по-вероятно

Букмейкърите смятат, че вероятността се е удвоила след уволнението на шефа на ФБР

Отстраняването на Тръмп е все по-вероятно
9198 ~ 1 мин. четене
Внезапното уволнение на директора на ФБР Джеймс Коми не само шокира Вашингтон, но предизвика и вдигане на залозите за евентуално сваляне на президента Доналд Тръмп, съобщават букмейкъри.

Вероятността американският президент да бъде подложен на импийчмънт почти се е удвоила в сряда – от 33% на 60%, каза говорителят на ирландската онлайн букмейкърска компания „ Paddy Power“ Люис Дейви.
Тръмп бе подложен на вълна от критики след уволнението на Коми, който ръководеше разследване за евентуална връзка между предизборния екип на милиардера републиканец и руските власти.

Уволнението на Коми припомни подобно решение, взето през 1973 г. от тогавашния президент на САЩ Ричард Никсън. Той уволни специалния прокурор, натоварен с разследването по скандала „Уотъргейт“. Година по-късно Никсън напусна поста си. Все пак залагащите нямат някакви конкретни основания. Онлайн залаганията в САЩ много рядко са разрешен, така че тези данни не отразяват изцяло мненията в американското общество.

Разраства се скандала с уволнения шеф на Федералното бюро за разследване Джеймс Коми, съобщава и Нова тв.

Комисията по разузнаването към Сената покани Коми на изслушване при закрити врата във вторник.

Той беше уволнен изненадващо от президента Доналд Тръмп в момент, в който ръководеше разследване дали Тръмп е участвал в заговор с Русия, за да спечели президентските избори. Милиардерът каза, че уволнението няма нищо общо с разследването. А Коми бил махнат, защото "не вършел добра работа".

Но източници от Конгреса на Съединените щати твърдят, че шефа на ФБР е поискал да разшири воденото разследване на предполагаемата руска намеса. И само няколко дни след това е бил уволнен.

Коментари: 0