Oпозицията поиска оставката на цялото правителство

БСП и „Демократична България“ смятат че, корупцията, поддържана от ГЕРБ, вече убива буквално хора

Oпозицията поиска оставката на цялото правителство
Парламентарната опозиция в лицето на БСП, както и извънпарламентарната в лицето на „Демократична България“ поискаха оставката на цялото правителство. Според социалистите 10-годишното управление на Бойко Борисов е белязано от мащабна корупция при обществените поръчки, което в крайна сметка води до загуба на живот.

„Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата. Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", скочи тя. „Така че социалистите вече не искат оставката на отделни министри, а на цялото правителство, защото наглостта вече стигала дотам, че кабинетът да се оправдае с експремиерите Сергей Станишев, Пламен Орешарски и някой друг по веригата“, коментира лидерът на партията Корнелия Нинова на пресконференция днес.

В своя позиция до медиите „Демократична България“ пише, че корупционният модел, укрепен и поддържан от Бойко Борисов вече трети мандат, руши българската държавност. Това са 10 години обслужване на мафията, блокиране на реформи и лобистко законодателство и грабеж на еврофондове, се казва в писмото.
И според двете формации единственото решение е цялото правителство да подаде оставка и да бъдат насрочени предсрочни парламентарни избори.

Укрепването на това управление, с крайно закъснели козметични ремонти само удължава агонията и задълбочава липсата на доверие към институциите и държавността, се казва в позицията на „Демократична България“.
Коментари: 0