Парламентът освободи Московски като депутат

Той ще заеме поста вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие

Парламентът освободи Московски като депутат
Парламентът прекрати пълномощията на бившия транспортен министър Ивайло Московски като народен представител след депозирана от него оставка на 30 ноември. Без дебат в зала, 146 депутата гласуваха „за“ освобождаването на Московски. 

Той подаде оставка след трагичния инцидент край Своге през лятото, където след автобусна катастрофа загинаха 20 души. Освен него политическа отговорност поеха и Николай Нанков, бившият регионален министър и настоящ зам.-министър в ресорното министерство, както и Валентин Радев, министърът на вътрешните работи, настоящ депутат от ГЕРБ.

Московски обаче вече е начислен за друг отговорен пост. В началото на октомври стана ясно, че на подпис, т.е. без внасяне на предложението за обсъждане в Министерски съвет и без да става публично пред обществото, правителството е одобрило кандидатурата му за вицепрезидент „Операции“ на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР). За тази възможност се спекулираше още след оставката на Московски като транспортен министър. 

Според информация на bTV Московски вече е одобрен за поста и се очаква да го заеме от догодина. Черноморската банка за търговия и развитие е международна финансова институция на страните участници в Черноморското икономическо сътрудничество. Основана е от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна с цел да подпомага икономическото развитие на страните от региона.
Коментари: 0