Партията на Слави Трифонов изпревари БСП и доближава ГЕРБ

„Има такъв народ“ печели над 19% от гласовете, като се намира на по-малко от 5 пр. пункта след управляващата партия

Партията на Слави Трифонов изпревари БСП и доближава ГЕРБ

Снимка: YouTube/Стопкадър

Автор: Economic.bg

Междинните резултати на Централната избирателна комисия, при обработени 36.41% от протоколите, показват, че ГЕРБ продължава да води на изборите, но преднината се стопява до 23.92%. В същото време „Има такъв народ” на Слави Трифонов продължава да трупа подкрепа и вече е с 19.03%. БСП са трети - с 14.85% от гласовете, следвани от „Демократична България” с 11.05%.

Парламентарни избори 2021

ДПС остават пети с 8.92%. Шестата политическа сила в новия Парламент е "Изправи се! Мутри вън! с 5.12% от вота на избирателите.

Според междинните резултати ВМРО, които подкрепяха докрай ГЕРБ в предишния парламент, вече са под чертата - 3.57%. От Народното събрание отпадат и другите, които формално или неформално подкрепяха кабинета на Бойко Борисов - НФСБ на Валери Симеонов, "Воля" на Веселин Марешки и "Атака" на Волен Сидеров.

Те са изпреварени от БНО - формацията, с която Васил Божков се яви на изборите, тъй като прокуратурата го спря да участва със своята партия "Българско лято". Засега той събира 3.2% и с напредването на броенето резултатът му се подобрява. "Възраждане" е с близо 3%.

Коментари: 0