Първи депутат напуска партията на Бареков

Ана Баракова обяви, че става независим депутат

Първи депутат напуска партията на Бареков

13-ата листата на партия България без цензура в Пловдив Ана Баракова, която влиза в парламента след нов феномен 13/13 обяви, че няма да се откаже от мястото си в парламента, но напуска партията и ще стане независим депутат. „Дяко Дяков и Мартин Данона ме карат да се оттегля от парламента. Бях притискана и тормозена. Получавах често обаждания, за да се откажа от депутатското място”, обясни Баракова, която е учителка по биология, в ефира на Нова Телевизия.

„Подхвърляха ми като разбран човек да вляза в положението и да напусна. Предлагаха ми пост в администрацията. Ако не се откажа, ме заплашваха да ме компрометират. Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Чакаха ме пред училището, пред входа.  Притискаха директора, нарушаваше се учебния процес. Разбиха ми вратата на апартамента. Наложи се да напусна града, защото бях изпаднала в тежка ситуация. Съседите ми са видели, че вратата е отворена, а нищо не е откраднато. Просто цялата ситуация не е в рамките на нормалното. И всичко това става, за да се откажа от депутатското си място.”, каза още Баракова.

След като Баракова отказала, се опитали да я като постоянно й се обаждали и й казвали, че трябва да подписва различни документи на партията. Пращали й и SMS-и.

В студиото заедно с Ана Баракова дойдоха и вече бивши членове на ББЦ – Красимир Монов и Хаик Гарабедян. Монов заяви, че партията и Николай Бареков са финансирани от КТБ. Гарабедян от своя страна обясни, че е напуснал партията преди изборите, защото ценностите и принципите на ББЦ са били подменени от Бареков.

"Злите езици говорят, че Николай Бареков отново е бил при Бойко Борисов и се е извинявал и му е целувал ръката”, твърди Монов.

Коментари: 0