Първият полумаратон в София и ограничения за движението днес

Вижте къде

Първият полумаратон в София и ограничения за движението днес
1152 ~ 1 мин. четене
Днес се провежда първият софийски полумаратон и ученическо състезание, които ще доведат до ограничения в движението по централните улици на столицата. Стартът на маратона е пред храма „Свети Александър Невски“, а записаните са близо 1500 души. 

Организаторите на събитието целят да провокират младите, а и не само, да спортуват повече. Във връзка с маратона от Центъра за градска мобилност съобщиха за промени в организацията на движението в града.

Затворени за движение от 9 часа днес до приключване на мероприятието са ул. "Оборище" (между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски"), бул. "Цар Освободител" (между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски"), ул. "6-ти септември" (между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител"), ул. "Цар Шишман" (между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител") и ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски". 

Освен това булевардите „Вадил Левски“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“ ще бъдат затваряни няколко пъти за между три и пет минути, тъй като маршрутът на маратона минава през тях.Въвеждат се ограничения за паркирането около пл. „Св. Александър Невски“ и по улиците „Оборище“ и „11-ти август“.
Коментари: 0