Първият в света Музей на ИКЕА отвори врати

Историята на марката е изложена на 4 нива

Първият в света Музей на ИКЕА отвори врати
4022 ~ 1 мин. четене
Първият в света Музей на ИКЕА отвори врати в Eлмхулт, Швеция в края на юни. Той се намира в сградата на първия магазин на компанията, открит през 1958 г.

Историята на марката е изложена на 4 нива, разположени върху 7 000 кв. м, от които 3 500 кв. м са изложбена площ. Основната експозиция проследява отделните епохи в развитието на ИКЕА oт един провинциален магазин в централна Швеция, до най-голямата мебелна верига в света, която променя представата за дома на хора от целия свят. Тя събира на едно място всичко, което компанията представлява днес – идеите и движещите сили, хората и обзавеждането, грешките и поуките.

Основно място се отделя на историята на най-дълго предлаганите продукти в асортимента, каквито са диванът KLIPPAN, печелещ симпатии със своя дизайн и подменящи се калъфи и библиотеката BILLY, която позволява лесно регулиране на броя и големината на рафтовете в нея. Двата продукта се продават в магазините на марката от 1979 г. (BILLY) и 1980 г. (KLIPPAN).

В Музея на ИКЕА могат да бъдат видени и временни експозиции, като в момента на фокус е представен животът в и около кухнята. Тук посетителите могат да видят и как изглежда животът у дома в бъдеще.

В Музея на ИКЕА има още ресторант и магазин, както и образователна програма.
Подкрепи Economic.bg