PayPal отчете печалба от $462 млн. за третото тримесечие

Въпреки неочаквания растеж компанията намали годишните си прогнози

PayPal отчете печалба от $462 млн. за третото тримесечие

Снимка: pixabay

PayPal отчете по-високи резултати от очакваното за третото тримесечие, след като приходите ѝ нараснаха с 19%, пише Wall Street Journal. Печалбата, която PayPal е реализирала за последните три месеца, е в размер на 462 млн. долара, или с 6% повече спрямо същия период на миналата година. 

Нетните приходи на компанията са в размер на 4.38 млрд. долара, докато анализаторите очакваха 4.35 млрд. долара. Увеличението се дължи на по-високите приходи от трансакции, откъдето идват по-голямата част от средствата на компанията. Активните потребители на компанията са се увеличили до 295 млн., а общият обем на разплащанията е нараснал с 25 на сто. Същевременно маржът на трансакциите се е понижил леко.

Благодарение на добрия финансов отчет за третото тримесечие на компанията акциите на PayPal по време на следборсовата търговия поскъпнаха с 8.1%.

На фона на тези добри новини PayPal  понижи прогнозата си за годишната печалба и приходите. Причината е загубата, свързана с дяловете ѝ в Uber Technologies и сайта за електронна търговия MercadoLibre.

Сега PayPal очаква коригираната ѝ печалба да е между 3.06 и 3.08 долара на акция, в сравнение с предишната прогноза за 3.12-3.17 долара на акция. Въпреки това очакванията на компанията остават над тези на анализаторите, които прогнозират печалба от 2.96 долара на акция. PayPal също така направи лека корекция надолу в прогнозата за приходите си за цялата година. Докато по-рано компанията очакваше те да достигнат 17.8 млрд. долара, то сега вече прогнозата е за 17.7 млрд. долара

Коментари: 0