Пазарите се оцветиха в тъмночервено

Dow Jones се понижи с повече от 600 пункта, което е най-лошото му седмично представяне от октомври

Пазарите се оцветиха в тъмночервено

Снимка: Unsplash

792 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Dow Jones се понижи с повече от 600 пункта в петък, записвайки най-лошото си седмично представяне от октомври. Индустриалната средна загуби - 2% от стойността си през последната сесия и затвори седмицата на ниво от 29 982. Индексът затвори под психологическото ниво от 30 000 за първи път от 14 декември.

S&P 500 падна с 1.9% до 3 714, след като повечето сектори в индекса се понижиха. Apple се понижи с почти 4%, въпреки рекордните продажби на телефони, което поведе технологичният Nasdaq Composite на червена територия. Индексът се понижи с 2% до 13 070.

Вълна от дребни инвеститори причиниха short squeeze в цената на GameStop и AMC. Мотивирани от потенциалните загуби за хедж фондовете от повишение в цената на изброените компании, малките играчи продължават да не продават своите акции, въпреки реализираните ръстове. GameStop скочи с над 1600% през януари, докато AMC се покачи с над 500% този месец.

Европейските пазари се понижиха в петък, тъй като волатилността причинена от дребните инвеститори разтърси Уолстрийт.

Акценти днес

Икономически данни

Акцентът за деня ще падне върху данни за активността в производствения сектор в Европа и САЩ, както и равнището на безработица в Еврозоната.

Инструмент на фокус

Lockheed Martin Corp.

Акциите се намират във възходящ тренд през последните години. Пандемията оказа силен натиск върху компанията, като стойността й достигна ниво на подкрепа образувано от възходяща тренд линия и 200 периодната експоненциална средна, която многократно се явява като ниво на подкрепа за цената на акциите. Навлизането в дълга позиция има добро взаимоотношение риск / печалба.

USD/JPY

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на миналата година. През последната седмица цената направи успешен пробив на ограничаващата низходяща тренд линия и 100 периодната експоненциална средна. Ако линиите на бавния Стохастик успеят да се пресекат е възможно да видим лека корекция на силното възходящо движение.

XAU/USD

Златото се намира в период на консолидация и достигна интересно ниво. Цената достигна възходяща тренд линия в петък, като направи неуспешен опит за задържане над 100 периодната експоненциална средна. Пробив на 100 ЕМА или възходящата тренд линия може да даде началото на нова посока за златото.

US 500

Основният индекс на американската икономика започна низходящо движение. Предходните две мечи движения бяха ограничени около 100 периодната експоненциална средна, като очакваме историческото представяне на индекса да се повтори и да отскочи от същото ниво на подкрепа, което да съвпадне с предходен връх около 3 600.

 Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg