Пазарните индекси се понижиха в очакване на срещата на Фед

Цената на петрола се повлия силно и от спирането на имунизационните кампании в някои европейски страни

Пазарните индекси се понижиха в очакване на срещата на Фед

Снимка: Unsplash

272 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските индекси се понижиха от рекордните си стойности през изминалата сесия в очакване на срещата на Фед. Dow Jones се понижи с 129 пункта, или 0.4%, до 32 825. S&P 500 се плъзна с 0.2%, след поставения нов рекорд по-рано в сесията.

Продажбите на дребно през февруари в САЩ са се понижили с повече от очакваното. Данни показаха спад от 3%. Пазарите игнорираха негативните резултати понеже данните за януари бяха преразгледани и променени от 5.3% на 7.6%.

Цените на петрола се понижиха във вторник в очакване на данни за запасите на лек суров петрол в САЩ. Движението на червено също беше подкрепено от спирането на ваксинациите в някои европейски страни, което подсили опасенията за спад в търсенето.

Акценти днес

Икономически данни  – САЩ

Акцентът на деня ще падне върху решението на FOMC. Очакванията са Джером Пауъл да остави лихвените проценти близо до нулата. Инвеститорите ще следят с висок приоритет за улики, които биха дали представа за бъдещата монетарна политика на централната банка.

Инструмент на фокус

Boeing

Акциите на компанията успяха да пробият горната граница на техническа фигура - възходящ триъгълник. В момента цената прави очаквана корекция на силното възходящо движение, след като RSI достигна прекупени стойности. Навлизане в дълга позиция около 250 USD, има добро взаимоотношение риск /печалба.

EUR/CAD

Валутната двойка направи успешен пробив на долната граница на низходящ трендови канал. Цената се намира далеч от 25 периодната експоненциална средна, която през последните няколко седмици се явява като зона на съпротива. Линиите на бавния Стохастик също се намират на ниво под 20. Очакванията ни са цената да направи корекция на низходящото движение през следващите няколко сесии, като инвеститорите ще следят с висок приоритет данните за потребителските цени в Еврозоната и Канада, които ще бъдат публикувани днес.

WTI

Волатилността в цената на фючърсните контракти на WTI се понижи от поставените локални рекордни стойности от 57.50. Цената образува по-ниски върхове и по-високи дъна сформирайки триъгълник. Пробив на горната граница на техническата фигура може да даде сигнал за навлизане в дълга позиция с цел 58.00. Инвеститорите ще следят с висок интерес срещата на Фед днес и данните за запасите на лек суров петрол и бензин, тъй като и трите събития могат да окажат влияние върху цената.

Japan 225

Японският индекс не успя да се задържи под образуваната възходяща тренд линия, която почти съвпадна с 50 периодната експоненциална средна. Движението в цената направи успешен пробив на образуваната линия на съпротива, което доказа, че биковете отново поеха кормилото. Линиите на бавния Стохастик все още не ни дават сигнал за изтощение на възходящия импулс.

Източник:  https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0