Пазаруваме онлайн телефони и телевизори

Около 62% от хората редовно поръчват стоки и услуги през компютъра

Пазаруваме онлайн телефони и телевизори
Около 62 % от хората пазаруват редовно онлайн. Определено сред най-предпочитаните стоки са техниката, като тя заема 42% от търсенето. От този сектор най-поръчвани са мобилните телефони както и аксесоарите за тях. Телевизорите също представляват интерес за крайния потребител, особено когато могат да бъдат намерени на по-ниски цени, отколкото в търговската мрежа. Това сочи проведено изследване на международната платформа за електронна търговия kaymu.

На второ място се нареждат дрехи и аксесоари. С най-голямо търсене сред дамите, около 27%. Един от плюсовете да пазаруваш дрехи онлайн е, че спестяваш време, средства и нерви в обикаляне по магазините. Всяка една платформа позволява да върнем или заменим артикул в определен срок, така че да се избегнат негативи.

Книгите представляват интерес за 15 % от потребителите. Интересен факт е, че електронният носител е по-предпочитан от хартиения. Въпреки това, те заемат трето място според проведеното изследване. Най-предпочитани са криминалните романи, след което се нареждат енциклопедии и автобиографии.

Аксесоарите за дома заемат четвърто място с 10 %. Много често, хората освежават домашната обстановка чисто и просто с аксесоари, вместо с досадни и скъпи ремонти. Смяната на пердетата, възглавничките на дивана или кувертюрите могат да направят домът ви различен и уютен.

Интернет търговията даде възможност за развитие и на сектор услуги. Все още доверието към тях не е достатъчно голямо, но очакванията на специалистите е това да се промени до няколко години. Въпреки това 6% от потребителите се доверяват на услугите, предлагани в електронните магазини, сочи изследването.

По-голяма част от потребителите са склонни да купят даден продукт онлайн когато се предлага безплатна доставка. Средностатистическата онлайн кошница за 2014 г. е 350 лв., като тенденцията е до края на 2015 г. да бъде около 600 лв.

Коментари: 0