Печалбата на Deutshe Bank се срина с близо 100%

През второто тримесечие печалбата на банката се е свила до 20 млн. евро

Печалбата на Deutshe Bank се срина с близо 100%

Най-голямата германска банка Deutsche Bank съобщи, че през второто тримесечие печалбата й се е свила с цели 98% до едва 20 млн. евро спрямо година по-рано, когато беше 796 млн. евро.

Прогнозите на анализатори и икономисти обаче бяха за нетни загуби в размер на около 105 млн. евро, като оценките варираха в широки граници - между тримесечни загуби от над 1 млрд. евро до печалба за над 500 млн. евро.

От началото на годината акциите на Deutsche Bank се сринаха с 43% в сравнение с малко по-скромния спад от около 27% на общия европейски банков индекс, като инвеститорите усилиха натиска от продажби на европейките банкови акции след 23-ти юни, когато британците гласуваха за напускане на Европейския съюз.

Базираната във Франкфурт банка обаче беше ударена доста по-тежко от останалите, тъй като тя ограничи своите разходи и клиенти в опит да задоволи новите, по-строги капиталови изисквания за следващите три години.

Ниските лихвени проценти и икономическа несигурност, произтичаща от Brexit, оказат негативно влияние през последното тримесечие върху най-големия бизнес на Deutsche Bank - нейната кредитна политика. Понижение на приходите спрямо годината по-рано обаче има във всички четири бизнес подразделения на банката, включително и при управлението на активи.

Коментари: 0