Пенсионер дари 4000 лв. за болно дете

Вижте как отрязано дърво донесе щастие на един дядо и едно младо семейство

Пенсионер дари 4000 лв. за болно дете
352 ~ 1 мин. четене

71-годишен пенсионер дари близо 4000 лв. на болно дете. Парите всъщност са били събрани за възрастния мъж. Той изпаднал в тежко финансово положение, след като получил глоба от горското стопанство, съобщи Нова телевизия.

Преди близо 3 години Асен Канджев от село Церово и магарето му Април са спрени за проверка от горски стражар.

Пенсионерът е глобен с 85 лв. за това, че с магарето си превозвал немаркирано дърво. То било изсъхнало, пречело му да обработва нивата си и дядо Асен решил да го отреже.

За да плати акта си, Канджев продава магарето на хора от селото. „Продадох си магарето и побързах да я платя. Не искам да съм длъжник на държавата. Гледам да си чистя всички сметки навреме”, казва съвестният гражданин.

Преди седмици неволите на дядо Асен трогнаха десетки хора и така в дарителската му сметка постъпиха близо 4000 лв. Вместо да си помогне, пенсионерът дари парите на 8-годишния Деянчо, страдащ от детска церебрална парализа, пише в. „24 часа“.

„Изключително трогателен и мил жест е. Има нужда от нова количка, точно миналия ден отново се счупи нашата“, споделя Ивайло Апостолов, баща на Деян.

„Не очаквах, че едно отрязано дърво може да стане повод за толкова хубави емоции. Доволен съм, че ще помогна за купуването на инвалидна количка на малкия Деян”, каза дядо Асен.

Подкрепи Economic.bg