Пет медала за вината на New Bloom Winery от Mondial dе Bruxelles

Избата спечели две златни отличия за розетата си в сериите New Bloom и PIXELS

Пет медала за вината на New Bloom Winery от Mondial dе Bruxelles
1068 ~ 2 мин. четене

За поредна година България се нареди сред 10-те държави с най-много медали на Световното по вино - пътуващия Concours Mondial de Bruxelles, който се проведе в Пекин. Там българските вина спечелиха 44 отличия. Най-много от тях са извоювали производителите от Тракийската низина – общо 35. Тридесет от отличията са за червено (68%), десет за розе (23%) и четири за бяло вино (9%).

От розе вината два златни медала донесоха вината на New Bloom Winery. Избата се наложи сред най-добрите в света с розетата в сериите PIXEL и New Bloom. Освен тях, винарната спечели други три сребърни за червените вина New Bloom от сортовете Регент и от Дорнфелдер и за Face-to-face (F2F) розе. 


Розето PIXELS е от сорта Гренаш, реколта 2017, а New Bloom – купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, реколта 2016. Добрите резултати показват, че в България се произвеждат вина на световно ниво и че поддържаме постоянство в качеството. 


Тази година в Mondial Dе Bruxelles са участвали 39 държави. От България са получени 123 мостри на 32 винарни.  Категорията на розе вината в световен мащаб бележи сериозен ръст. Розовото вино става все по-популярно както сред мъжете, така и сред жените и позволява консумация през всеки сезон на годината, отчитат експертите. Подобни са тенденциите и на българския пазар. Успехът на българските вина в тази категория показва, че родните изби са на прав път и работят спрямо международните тенденции и стандарти. 

Вината на New Bloom Winery се правят от изцяло собствени лозови масиви – 6000 дка в Тракийската низина. Винарната работи както с добре познати класически сортове Совиньон блан, Шардоне, Мерло, Каберне Совиньон, Сира, така и с малко популярни като например Дорнфелдер и Регент. Те са единствените у нас които използват тези немски винени сортове. 

Медалите на Concours Mondial de Bruxelles са поредното голямо отличие за продуктите на New Bloom Winery на международната винена сцена. Награденото New Bloom Розе тази година спечели Златен Ритон в категорията розови вина от по-стари реколти на Винария и сребро от Vinalies Internationales. Розето PIXELS е със злато от Los Angelis Wine Competition.

Коментари: 0