Пет технологии, променящи гейминга

Те са внедрени от доставчика на геймърски лаптопи Asus

Пет технологии, променящи гейминга

Снимка: Pexels

Видеоигрите са една от най-бързо развиващите се области в света на технологиите днес. И ако доскоро геймърите предпочитаха да практикуват любимото си занимание на настолни компютри, то от известно време се наблюдава преход към лаптопи и дори към мобилни устройства. Това кара хардуерните производители да инвестират все повече в създаването на иновации, които да подобрят изживяването и цялостния процеса на игра.

Ето и пет от най-интересните нови технологии в областта на видеоигрите, внедрени от Asus - водещ доставчик на геймърски лаптопи в света с най-много продадени машини с графичен процесор Nvidia GTX GPU през отминалата година.


Sonic Radar издава местоположението на противника

Технологията Sonic Radar на Asus помага на геймърите да откриват противниците си чрез специален пласт върху екрана, който визуално показва евентуалното локализиране на звукови ефекти като изстрели, стъпки и други източници на шум в играта. Това променя изцяло изживяването в игрова среда и дава важно предимство на геймърите. В добавка технологията Sonic Studio осигурява висококачествено аудио по време на игра, както и усъвършенстван стрийминг и звукозапис за отлично предаване на гласовете и шумопотискане.

Anti-ghosting клавиатура с подсветка за бърз и прецизен контрол

Anti-ghosting клавишите на най-новите геймърски лаптопи на Asus като ROG Strix GL702ZC гарантират, че командите ще бъдат изпълнени безпогрешно на момента – дори ако геймърът натисне 30 бутона едновременно. Освен това инженерите на компанията провеждат щателни тестове, за да постигнат максимална издръжливост и надеждност на бутоните с очакван живот от 10 милиона натискания.

Hyper Cool Duo-Copper – интелигентна охлаждаща система

Охлаждащата система Hyper Cool Duo-Copper изцяло променя представата за охлаждане при лаптопите. Тя използва топлинни тръби и двойна вентилаторна система, за да охлажда процесора и видеокартата поотделно. Това позволява на геймърите да играят много по-дълго без да се страхуват, че машината им ще прегрее. Освен това системата се саморегулира автоматично спрямо вътрешната температура.

ASUS Splendid технологията за по-богати и дълбоки цветове

Asus Splendid променя представата за дълбочина на цветовете и създава много по-пълноценно усещане за присъствие във видео игрите и виртуалните светове. Технологията включва четири режима, които се променят лесно с едно натискане: обикновен, eye care, vivid и ръчен режим. Обикновеният режим предоставя оптималните заводски настройки. Eye care намалява нивата на синя светлина за по-голям зрителен комфорт, а режимът Vivid регулира по-прецизно настройките на дисплея, за да придаде наистина жив и ярък вид на изображенията, без те да изглеждат изкуствено. Ръчният режим дава възможност сами да настроите цветната температура на дисплея, така че да удовлетворите собствените си нужди и предпочитания.

Оптимизиране на мрежовия трафик

Едва ли има геймър, който да не познава неприятното усещане на забавянията (лагове) или прекъсванията при игра в мрежа. Технологията Asus GameFirst III е създадена именно за да реши този проблем. Тя оптимизира мрежовия трафик за по-бърза игра без насичане. Нейният интуитивен интерфейс предоставя на геймърите избор от четири предварително зададени режима – Оптимизране, Игра, Медия стрийминг и Прехвърляне на файлове.

Коментари: 0