Пет замъка-хотела в Германия

В тях може да отседнете и да се почувствате като кралска особа

Пет замъка-хотела в Германия
Ако сте почитател на замъците, Германия е едно от местата, където може да се радвате на множество такива.

Доста замъци и до ден днешен работят като хотели, така че всеки желаещ може да ги посети и да пренощува, чувствайки се като кралска особа.

Ето пет, препоръчани от сайта Fodor’s Germany Guide.


1. Burg Hotel HornbergНамира се в долината Некар и е бил дом на много рицари. Портретите им все още висят по стените, създавайки красива и естетична атмосфера. Разположен е сред лозови масиви, което е възможно най-романтичното местоположение. По време на вечеря може да се насладите на невероятна гледка към долината. Стаите са удобни, а интериорът – автентичен.

2. Burg RabensteinЗамъкът е от времето на Баварската династия, чийто най-известен представител е крал Лудвиг. Намира се в Баварските Алпи. 

3. Schlosshotel MünchhausenНамира се на час път от Хановер. Придоби известност през 2015 г., когато президентът на САЩ Барак Обама го посети. Замъкът е на повече от 440 години, реновиран е няколко пъти, стаите са модерни и не отстъпват по лукс на нито един 5-звезден хотел. Ще се върнете в средновековието, пиейки следобеден чай в рицарската зала край камината. В замъка ще се насладите и на първокласна кухня, тъй като ресторантът е удостоен със звезда Мишлен.

4. Schloss SteinburgТова страхотно място в сърцето на Вюрцбург привлича множество туристи и е идеално да поживеете царски. Замъкът се състои от 3 сгради, сгушени сред лозята, от които се прави уникалното местно вино Франкен. Основната част, т.нар. Замък на мечтите, е строен преди стотина години върху развалините на манастир. От спа центъра може да се насладите на панорамни гледки към града, а стаите, реновирани през 2005 г., съчетават модерни удобства и оригинални детайли от 1898 г.

5. Dornroeschenschloss SababurgНаричат го още Замъкът на Спящата красавица. Пътя на приказките е пълен с руини на стари замъци и каменни имения, наследство на грандиозността на района, където са живели братята Грим. Те пресъздават на хартия много от приказките, разказвани от местните жени, включвайки и описанията на замъците в околността. Дори и този на Сабабург, наричан днес Замъкът на спящата красавица. Проследявайки пътя на братя Грим, историците заключават, че замъкът е на 400 години. След пожар в основната сграда, днес хотелът е реконструиран по модерните стандарти. 
Коментари: 0