Петата конференция на Кофас е посветена индустриалната революция и новите конкурентни стратегии

Събитието ще се проведе на 19 април в София

Петата конференция на Кофас е посветена индустриалната революция и новите конкурентни стратегии

Петата конференция на Кофас по управление на риска е посветена на актуалната тема за повишаване на конкурентоспособността на компаниите в условията на четвъртата индустриална революция. Тя ще се проведе на 19 април в София Хотел Балкан и се очаква да привлече много мениджъри, предприемачи, финансови и риск специалисти и представители на държавни институции. Партньори на конференцията тази година са Борика-Банксервиз, Гопет транс и Банка ДСК.

Пленарните лекции ще започнат с думи на влиятелния преподавател по иновации и предприемачество в Университета в Бат, Великобритания проф. Димо Димов, който ще говори за индустриалната революция и новите ползи за бизнеса. Програмата включва още няколко пленарни лекции и две панелни дискусии, посветени на ролята на данни, автоматизация и predictive analytics за бизнеса и на развитието на три важни съвременни сектора – транспорт, логистика и енергетика. Традиционно главният икономист на Кофас за ЦИЕ Грегорж Шилевич ще направи преглед и анализ на страновите рискове, а Милена Виденова, управител на Кофас България, ще даде горещи данни за рисковете по сектори.

Сред лекторите, които ще се включат в конференцията и в панелните дискусии, са авторитети като Красен Станчев, Левон Хампарцумян, Орелиен Бретон, Любомир Дацов, Мирослав Вичев, Жан-Мари Деманж, Иван Хиновски, Мариана Христова, Ивайло Славов, Пламен Дилков и други.

Конференциите на Кофас по управление на риска (Coface Country Risk conferences) се реализират от над 20 години насам в над 20 страни по света. Тези събития са се утвърдили като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решения и нови идеи в областта на икономиката. В България това е петата поред конференция, като предишните четири преминаха при голям успех.

Коментари: 0