Петролът отново пое надолу

Въпреки свръхпредлагането, намаляване на производството не се очаква

Петролът отново пое надолу
3605 ~ 1 мин. четене

Цените на петрола вървят надолу днес на фона на продължаващото свръхпредлагане на суровината на пазара.

Цена на фючърсите за март на суров петрол Брент на лондонската ICE Futures падна с 1% - до $ 32.77 за барел.

Цената на нефта тип WTI за месец март на търговията на стоковата борса в Ню Йорк (NYMEX), този път загуби 1,3% до $ 31.87 за барел.

Издаден през тази седмица, докладът на Министерството на енергетиката на САЩ, посочи, че увеличението на запасите на суров петрол в страната стигна рекорд  от 85 години насам.

Междувременно лидерите на руските петролни компании искат да водят преговори с Саудитска Арабия за увеличаване на цените на петрола. "По мое мнение, се проведе една много конструктивна среща. Имаше много полезни идеи, по-специално, разговорът бе фокусиран върху цената на петрола и какви мерки трябва колективно да вземем, за да се промени ситуацията към по-добро, включително договарянето, както в рамките на ОПЕК, така и в другите страни"- каза той пред репортери ръководителят на" Транснефт" Николай Токарев, коментирайки резултатите от срещата с ръководителя на министъра на енергетиката Александър Новак.

В същото време Новак по-рано заяви, че руските петролни компании през 2016 г. не планират да намалят производството на петрол, въпреки ниските цени. Той отбеляза, че "това е малко вероятно, тъй като всички държави в рамките на ОПЕК не се споразумяха за намаляване на производството, да не говорим за страните, които не са членове на коалицията на ОПЕК."

Подкрепи Economic.bg