Петролът поевтинява за втори пореден ден

Причината е както ръстът в добива на САЩ, така и несигурността около преговорите между Вашингтон и Пекин

Петролът поевтинява за втори пореден ден
Цената на петрола се понижи за втори пореден ден заради индикации, че американските запаси и износ на шистов газ ще продължат да нарастват, пише Bloomberg. Също така инвеститорите продължават да чакат за пробив в преговорите между САЩ и Китай.

Към 8 ч. българско време цената за фючърсите за международния бенчмарков сорт петрол Брент се беше понижила с 0.26% до 62.29 долара за барел. Поевтиняването на фючърсите за американския сорт West Texas Intermediate (WTI) пък беше с 0.35% до цена 56.94 долара за барел.

Вчера цената на фючърсите за американския сорт WTI се понижи с 1.2% - най-големият спад от 6 ноември насам. Причината за поевтиняването стана доклад, че американските запаси от нефт миналата седмица вероятно са се увеличили с 1.5 млн. барела. Това е установила проверка на Bloomberg на правителствени данни.

За поевтиняването на петрола принос имат и търговските преговори между САЩИ и Китай. Въпреки че през уикенда беше съобщено, че делегациите на двете страни са провели „конструктивни разходи“, в понеделник американската телевизия CNBC съобщи, че в Пекин настроенията относно преговорите са песимистични. Причината е противопоставянето на американския президент Доналд Тръмп да отмени вече въведените високи мита върху китайски вносни стоки за милиарди долари.

Коментари: 0