Петролът започна с понижение в четвъртък

Цената намалява, въпреки по-голямото намаление на запасите в САЩ

Петролът започна с понижение в четвъртък
Цената на петрола продължи да пада в ранната азиатска сесия в четвъртък, въпреки че запазите от нефт в САЩ са намалели с повече от очакваното. Фючърсите на сорт Брент поевтиняха до 52.66 долара за барел, а американският лек суров петрол – до 49.52 долара за барел.

"Доларът е малко по-силен, което може би създава малко негативизъм, но в общи линии пазарът се търгува странично в момента", каза Рик Спунер, главен пазарен анализатор на CMC Markets в Сидни.

Официалните правителствени данни показаха, че през миналата седмица запасите в САЩ са намалели с 6.5 млн. барела, докато анализаторите очакваха спадът да е с около 2.7 млн. барела.

"Това създава надеждата, че ще летния сезон ще завърши с ниво на запасите под предходната година, което ще бъде положително развитие", каза Спунер.

Към всичко това трябва да се добави, че рафинериите в САЩ работят с по-голям капацитет. През миналата седмица те са изпомпили 17.6 млн. барела, което рекорд откакто Департаментът по енергетика поддържа данни от 1982 г.
Коментари: 0