Петролни фирми: Не участваме в споразумения за цените

От БПГА настояват за проверка на всички участници на пазара

Петролни фирми: Не участваме в споразумения за цените
192 ~ 1 мин. четене

Членовете на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) не са и никога не са били в забранени споразумения помежду си.  Това се казва в съобщение на асоциацията по повод проверката, извършена от Комисията за защита на конкуренцията в офиса на организацията във вторник.

Екипът на БПГА е оказал пълно съдействие на проверяващите. Проверката е стандартна практика по закон и ние ще сътрудничим по всички възможни и необходими начини.

Няма от какво да се притесняваме и сме напълно открити и прозрачни. Надяваме се, че както ние сме проверявани, така ще бъдат проверени и останалите участници на пазара. Противното би означавало, че държавата взима страна, се казва в изявлението.

Българската петролна и газова асоциация многократно е призовавала за върховенство на закона и равнопоставеност на всички участници на пазара на течни горива в България.

Настояваме върху Комисията за защита на конкуренцията да не се оказва натиск от публични лица и медии, за да може тя компетентно и безпристрастно да си свърши работата, завършва съобщението.

Подкрепи Economic.bg