Pfizer инвестира над 100 млн. евро във втори център в Гърция

Ще се наемат над 700 висококвалифицирани специалисти в областта на фармацевтичната дейност

Pfizer инвестира над 100 млн. евро във втори център в Гърция

Снимка: Pixabay

644 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Американският фармацевтичен гигант Pfizer ще инвестира над 100 млн. евро в изграждането на втори център на компанията в Гърция. Това заяви ръководителят на новото съоръжение, което ще се намира в Солун, Антонис Хациманолакис, съобщава Newsbeezer. Той добави, че Pfizer винаги е гледала на Гърция като на бизнес партньор и след успеха на първия център не възнамеряват да прекратят отношенията си.

„Pfizer е с 60-годишно присъствие в Гърция и прави втора водеща инвестиция в Солун, което е добър знак. Това със сигурност ще помогне на страната да спре изтичането на кадри и да им се осигури стабилна работа“, поясни Хациманолакис.

Новият център на компанията, заедно с вече изградения, ще се намират в четири сгради на търговския център East Plaza, в Източен Солун, с обща площ от 6500 квадратни метра.

Ръководството заяви, че новият център ще функционира до края на годината, като вече се набират висококвалифицирани специалисти в областта на фармацевтичната дейност. Алберт Бурла, който е главен изпълнителен директор на Pfizer, добави, че се търсят над 700 служители, които да работят, получавайки „достойно заплащане“.

Антонис заяви, че новата инвестиция на компанията привлича експерти от САЩ, Германия, Холандия и Швейцария, но фокусът ще падне върху наемането на гръцки служители.

Коментари: 0