Пистите в Банско ще работят от 1 декември

В Пампорово пък откриват ски сезона на Никулден

Пистите в Банско ще работят от 1 декември
4325 ~ 2 мин. четене

Банско очаква скиорите още на 1 декември, първи от всички зимни курорти в страната. От фирма "ЮЛЕН", концесионер на ски зоната, обявиха, че от 1 декември започват да работят 3 от пистите, съобщава "Стандарт".

Падналият преди дни естествен сняг под връх "Тодорка" и студеното време в района позволи да се прави изкуствен сняг и да се създадат добри условия за ски. Така феновете на белите спортове ще могат да ползват кабинковия лифт до Бъндеришка поляна, а от там да се качат до началото на писта №7 и №8 с модерния шестседалков лифт.

Двете писти по традиция се обслужват от влек тип котва. Връщането от зоната на Шилигарника до Бъндеришка поляна (на снимката) ще става по ски пътя, който от тази година вече е снабден с достатъчен брой оръдия за изкуствен сняг, че да позволява използването му през целия сезон.

Цената на еднодневната карта за възрастни до пускането на пистите от цялата ски зона ще е 30 лв, а за студенти и младежи – 27. Децата и учениците до 12 г ще плащат по 22 лв на ден. Официалният старт на ски сезона в Банско ще бъде даден на 13 декември, като по традиция за него ще дойдат някои от големите звезди на ските по света. Очаква се обаче още за студенсткия празник по пистите да се пълно.

Откриването новия зимен сезон в родопския курорт Пампорово се планира навръх Никулден, съобщи изпълнителният директор на "Пампорово"АД Мариян Беляков. Дотогава ще работят максимален брой снежни оръдия, за да се отворят основните писти от ски зоната. За деня на откриването от дружеството подготвят шоу на ски учителите, томболи с награди, музика и забава за първите скиори, както и безплатен лифт.

Цената на лифт картата няма да расте и остава 53 лв. за ден за възрастни, с изключение на промоционалните периоди. От тази година обаче всяка лифт карта ще върви пакет с миникарта на курорта - с всички писти, влекове и пълна информация за разположението на обекти, услуги и посоки на цялата територия на Пампорово.

До коледните празници съоръженията ще бъдат на промоционални цени на лифт картата - от 7 до 19 декември цената ще бъде 39 лв. Децата пък до 12 г. ще могат да се възползват от програмата "Кидс ски фри". "Никога курортът не е бил толкова пълен по Коледа", коментира Беляков и допълни, че дори вече отказват резервации в хотелите, като са обявили и спиране на продажбите за всички пазари. По празниците Пампорово е резервиран основно от българи и гърци, а хотелиерите са изнанадани от ръста на ранните записвания, както за българи, така и за съседни пазари, обобщиха от ръководството на дружеството.

Цените на нощувките до 20 декември са повече от изгодни - 100 лв. за двойна стая в петзвездния "Орловец" и 30 лв. на човек в тризвездния "Перелик", като остават и най-хитовите пакети "Ол инклузив" със снежен обяд на ски пистите.

Подкрепи Economic.bg