Пламен Бобоков със звание „Почетен гражданин на град Русе“

Той получи и „Златна значка - Русе“ за приноса си за развитие на града

Пламен Бобоков със звание „Почетен гражданин на град Русе“
В навечерието на 6 май, Празника на гр. Русе, крупният индустриалец и всепризнат меценат Пламен Бобоков, собственик на Приста Ойл, получи двойно признание от своите съграждани. Званието „Почетен гражданин на град Русе“ му бе връчено, на тържествен концерт в Доходното здание, от председателят на Общинския съвет на крайдунавския град - чл.кор.д.т.н. професор Христо Белоев. По-рано през същия ден,  на официална церемония в сградата на Общината, той бе удостоен и с отличието „Златна значка - Русе“ от кмета на града Пламен Стоилов. 

Високите отличия са присъдени на Пламен Бобоков за безспорния му принос в развитието на икономиката, инфраструктурата и културата на града, а също и за щедро дарителство.

Освен със сериозния устойчив международен бизнес, който притежава и ръководи заедно с брат си - Атанас Бобоков, Пламен Бобоков в частност или двамата братя заедно, стоят зад редица благородни начинания, сред които изграждането и издръжката на християнският център в кърджалийския манастир „Успение Богородично“, паметникът на светите братя „Кирил и Методий“, дарен на българската общност в гр. Одеса, проектът за подкрепа на духовните и културни ценности на фондация „Братя Бобокови“- „Прекрасният Северозапад“ , възстановяването на църквата „Всех Святих“ в гр. Русе, международния фестивал за съвременно изкуство „Процес – Пространство“, който тази година отбелязва своята 25 годишнина и много други. 

Братя Бобоков стоят и зад сбъдването на мечтата на поколения русенци - изграждането на „Булстрад Арена“, първата частна многофункционална зала в Югоизточна Европа, като част от голям проект за възраждането на гр. Русе и превръщането му в притегателен център за културни, спортни, обществени, конгресни и бизнес прояви на Дунавския регион.
Коментари: 0