Плевнелиев: България подобрява параметрите на офертата си към Volkswagen

Имаме идеи как с допълнителни инфраструктурни и образователни мерки да подкрепим Volkswagen, обясни той

Плевнелиев: България подобрява параметрите на офертата си към Volkswagen

Снимка: Economic.bg/Архив

2609 ~ 1 мин. четене

България подобрява параметрите на офертата си към немския автомобилен концерн Volkswagen. Това съобщи почетният председател на автомобилния клъстер Росен Плевнелиев пред "Хоризонт". По думите му предложението към компанията е за увеличаване на субсидиите от 135 млн. на 260 млн. евро. 

"Можем да разширим сътрудничеството на Volkswagen в различни сфери. България тепърва ще изгражда електрическа инфраструктура за електрически автомобили. Имаме идеи как с допълнителни инфраструктурни и образователни мерки да подкрепим Volkswagen", коментира Плевнелиев. 

Предложението идва няколко дни след новината за отлагане на решението на компанията за изграждане на завод в Турция. Причината е международната критика срещу военната операция на турската страна в Северна Сирия и опасения за потенциални негативи върху репутацията на компанията. 

Росен Плевнелиев изрази надежда Надзорният съвет на компанията да отложи окончателното си решение за ноември, за да преразгледа намеренията си за мястото на инвестицията.

Подкрепи Economic.bg