Пловдив дава 300 хил. лв. за „тайно начинание“

Има спекулации, че със средствата ще се подготви терен в община Марица за новия завод на Volkswagen

Пловдив дава 300 хил. лв. за „тайно начинание“

Снимка: Pixabay

Община Пловдив дарява 300 хил. лв. на съседната община Марица за изграждането на високотехнологична инфраструктура на територията ѝ. Това бе обявено от главния финансист на пловдивската община Виктория Чавдарова, пише Trafficnews. Парите ще бъдат осигурени от средствата, предвидени за завършването на кметството в район „Северен“, Пловдив.

Присъстващите на събитието журналисти са попитали многократно пловдивския кмет Иван Тотев за какво точно се прави технологичния парк, но той е казал, че „поради обективни причини не може да каже повече“. Градоначалникът е добавил, че предложението е вкарано извънредно в дневния ред, тъй като до късно снощи е водил телефонни разговори.

Парите ще отидат за проектиране и изграждане на подземна и техническа инфраструктура в землището на община Марица, но градоначалникът не е пожелал да конкретизира къде точно.

Впоследствие Тотев е събрал председателите на различните групи в пловдивския общински съвет, за да им даде повече подробности за проекта, без те да бъдат публично оповестени.

Въпреки че никой не е казал конкретно, че става въпрос за бъдещия завод на Volkswagen, според репортера на Trafficnews всички в залата са разбрали, че се говори именно за този проект. Тотев е заявил, че става дума за начинание, за което е казано, да не се говори много. Подобни коментари в миналото е правил и премиерът Бойко Борисов при въпроси за завода на Volkswagen.

„Колкото повече мълчим, толкова повече мълчим“, заявил е пловдивският кмет.
Коментари: 0