„Подарете“ 60 минути на Земята като изключите осветлението

13-ото поредно издание на инициативата за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството,

„Подарете“ 60 минути на Земята като изключите осветлението

Снимка: WWF

2747 ~ 2 мин. четене

Днес - 28 март, от 20:30 до 21:30 часа местно време "Часът на Земята" отново ще обиколи света с апел за спешни действия срещу промените в климата. Economic.bg също спира работа, включвайки се в инициативата #Часът на Земята! Тези 60 минути са времето, в което просто трябва да изгасим осветлението като символичен жест, с който показваме, че сме загрижени за планетата.

Тази година Часът на Земята ще се проведе при максимални мерки за сигурност. Във връзка с въведеното извънредно положение, 13-ото поредно издание на най-мащабната глобална инициатива за опазване на природата за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството, пишат организаторите от WWF.

WWF призовава хората да отбележат Часа на Земята 2020 от вкъщи, като на 28 март (събота) заедно с милиони съмишленици по света символично изключат светлините между 20.30 и 21.30 ч.  По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом – Земята.

Изключете светлините във вашия дом днес за 1 час - проста идея, която ще събере милиони хора тази година в ежегодното отбелязване на Часа на Земята. Организирано от Световния фонд за дивата природа (WWF), тази 60-минутна „пауза“ за нашата планета ще се проведе онлайн тази година поради наложени мерки за самоизолация по цял свят.

Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт "Глас за планетата". Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата.

Участие ще вземат много държави - административни сгради и свтовноизвестни забележителности ще потънат мрак, милиони хора по целя свят ще изгасят осветлението в чест на Земята.

Коментари: 0