39 подлеза в София с охрана или видеонаблюдение

Предвижда се да бъдат оборудвани подлезите на бул. \" Цариградско шосе\", бул. \"Черни връх\" при хотел Хемус и на бул. \"Пенчо Славейков\"

39 подлеза в София с охрана или видеонаблюдение
4496 ~ 1 мин. четене

През тази година Столична община е заложила присъединяването на още подлези към системата за видеонаблюдение. Към момента охрана или видеонабюдение е осигурено в близо половината подлези в столицата.

Пешеходните подлези в София са общо 82, като 15 от тях се поддържат от "Метрополитен", Общинско предприятие Стара София и частни дружества. Подлезът при гара Подуяне е собственост на НКЖИ. Останалите се стопанисват от съответните райони на Столична община.

Предвижда се да бъдат оборудвани подлезите на бул. " Цариградско шосе", бул. "Черни връх" при хотел Хемус  и на бул. "Пенчо Славейков", съобщава Kmeta.bg.

По предложение на районните кметовете ще бъде разгледана възможността за осигуряване на охрана на място или с камери и на други подлези в София.

47 подлеза са ремонтирани, като само през 2014 г. са завършени 13  - под бул. "Драган Цанков" и трасето на метрото, свързващ ж.к. "Изгрев" и ж.к. "Изток", 5 подлеза по бул. "Ботевградско шосе", подлезите на бул."Цариградско шосе" - "Царевец" и при Окръжна болница.

Започна работа по подлезите на бул. "България", като 4 от тях са ремонтирани и по останалите продължава да се работи. Изграден бе и нов пешеходен подлез при кръстовището на Семинарията.Подкрепи Economic.bg