Подредиха най-популярните атракции на Обединеното кралство

Лондон доминира класацията

Подредиха най-популярните атракции на Обединеното кралство

Снимка: Wikipedia

Лондон продължава да доминира в британския туризъм, въпреки комбинацията от терористични заплахи и ненадеждни железопътни връзки. Данните от 2017 г. от Асоциацията на водещите туристически атракции (ALVA) показват, че първите 10 туристически места отново се намират в столицата, а Единбург заема 11-о и 12-о място, пише "Индипендънт".

Британският музей е големият победител в Обединеното кралство, като миналата година е имал 5,9 милиона посетители.

Tate Modern открадва второто място от Националната галерия (която остава трета) и сега е само на четири процента зад Британския музей.

Посетителите в Националната галерия падат с една шеста през годината. 

Музеят по естествена история отбелязва 4% по-малко посещения, но остава на четвърто място.

На пето място е Музеят Виктория и Албърт.

Челната десетка се оформя от Музея на науката (Science Museum), Southbank Centre, Съмърсет Хаус (Somerset House), Тауър (Tower of London) и Кралските музеи Гринуич (Royal Museums Greenwich).

На 11-о и 12-о място идват двете топ атракции на  Единбург - Националния музей на Шотландия и Единбургският замък. Северозападна Англия е представена на 13-то място от зоопарка в Честър. Шотландската национална галерия в Единбург е на 16-о място, а Стоунхендж  е на 17-о. Всички останали атракции в топ 20 са в Лондон.

Най-голямата атракция в Северна Ирландия - "Giant's Causeway" в окръг Атрим - е на 33-о място в списъка, докато най-популярната атракция в Уелс, Bodnant Garden, е на 116-о място.

Коментари: 0