Шефът на ЦГМ: Полицията ще проверява за носене на маски в градския транспорт

Тикет системата ще работи до края на годината, не се обсъжда поскъпване на билетчето

Шефът на ЦГМ: Полицията ще проверява за носене на маски в градския транспорт

Снимка: кадър БНТ

2678 ~ 1 мин. четене
От понеделник, 11 май, започват съвместни проверки с полицията за носене на маски в столичния градски транспорт. Това каза директорът на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев пред БНТ тази сутрин.

От днес започна възстановяването на работа по обичайното разписание на градския транспорт в столицата, който беше разреден заради намалелия пътникопоток по време на извънредните мерки. До понеделник-вторник и всички линии ще бъдат върнати в първоначалния обем, но с намалено работно време вечер. Това означава, че градските линии ще се движат до около 22:00 ч., а крайградските – до около 22:30 ч.

Дезинфекцията на колите на градския транспорт продължава два пъти на ден, а служителите на Центъра за градска мобилност за момента са защитени, каза още Дилчев.

Той коментира още, че новата тикет система върви по график и до края на годината тя ще може да функционира.

На този етап не се обсъжда увеличение на цените на билетите, каза още Дилчев.

Той съобщи, че за месец март непостъпилите приходи за ЦГМ се оценяват на 6.3 млн. лева – от продажба на превозни документи и таксите за паркиране в платените "синя" и "зелена" зони. За април, който изцяло премина под извънредно положение, сумата е малко над 12 млн. лева. Спадът при превозните документи е бил над 5 пъти. "Извънредното положение доведе до изключително големи щети в транспортния сектор", каза Дилчев.
Коментари: 0