Полицията в Манчестър арестува 23-годишен мъж, свързан с атентата

Полицията в Манчестър арестува 23-годишен мъж, свързан с атентата
2015 ~ 1 мин. четене
Британската полиция съобщи, че е арестувала 23-годишен мъж във връзка със самоубийствения терористичен атентат в Манчестър, пише Reuters. 

"Що се отнася до снощния инцидент в „Манчестър Арена“, можем да потвърдим, че арестувахме 23-годишен мъж в Южен Манчестър", съобщи полицията в Манчестър. 

Междувременно британският премиер Тереза Мей заяви след извънредна среща на правителствената комисия "Кобра", че властите все още не са готови да разкрият самоличността на извършителя. Тя обясни, че предизборната кампания е отменена и по-късно ще пътува до Манчестър, за да се срещне с местните власти. 

Министър-председателят на Обединено кралство подчерта, че нивото на заплаха за Великобритания остава високо, което означава, че има вероятност от нова терористична атака. Мерките в цялата страна са засилени и най-вече в столицата Лондон. 

Припомняме, че малко преди 00:30 часа българско време в британския град Манчестър е избухнал взрив по време на изнасянето на хората след концерт на американската певица Ариана Гранде. Властите обявиха атаката за терористична. Отговорност за атентата пое терористичната групировка "Ислямска държава". 
Коментари: 0