Twitter обмисля платена версия на услугата

Засега компанията няма да става кооперация и да продава дялове на потребители и служители

Twitter обмисля платена версия на услугата
448 ~ 2 мин. четене
По време на годишната среща на акционерите на компанията главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси е повдигнал въпроса за въвеждане на платена версия на услугата. Засега това е само идея, още повече че социалната платформа има навика винаги да търси обратна връзка от своите потребители за своите нововъведения. 
Идеята за платена версия на услугата не е изненада предвид схващането на основателя на Twitter Евън Уилиямс, че трябва да се поеме курс към по-качествено онлайн съдържание.  Според него социалните медии в последните години са поели по много лош път. Разочарованието му стига дотам, че да заяви, че „Интернет е счупен“
Все пак микроблогинг платформата е създадена с цел да демократизира възможностите за изразяване. "Смятаме, че е наистина важно, че Twitter достига до всеки човек по света независимо от икономическия му статус или от постигнатото в живота, така че в общия случай Twitter ще остане свободен и отворен“,  уточнява Дорси, цитиран от Axios.
През март стана ясно, че компанията обмисля платена версия на услугата си  Tweetdeck, платформа за професионалисти, които управляват по няколко акаунта.  Анализатори смятат, че има достатъчно лоялни потребители, които биха плащали по няколко долара месечно. Засега обаче няма развитие и по тази идея.
Предложението Twitter да се превърне в кооперативно дружество, от което потребители и служители да могат за придобиват дялове, е било отхвърлено по време на срещата. Според два от акционерите Джим Макричи и Стефен Соертейг компанията трябва да се придържа към основната си мисия да да защитава демокрацията и свободата на словото, вместо да мисли как да увеличава печалбите си.
Коментари: 0