Пореден некачествен ремонт в София

Движението на колите беше пуснато преди 36 дни, но тротоарите са далеч от завършени

Пореден некачествен ремонт в София

Снимка: Спаси София

4277 ~ 1 мин. четене

За поредния некачествен ремонт алармираха днес от организация "Спаси София". Става дума за новия тротоар на бул. "България" в отсечката между бул. "Гоце Делчев" и бул. "Тодор Каблешков". Бордюрите са толкова некачествени, че половината са унищожени още преди да са поставени, казват от "Спаси София". Скосяванията на тротоарите са несъществуващи, извън всякакви стандарти за достъпна среда и в нарушение на Наредба 2 на МРРБ.

Тук ще минава велосипедна алея и преходът между тротоара и пътя трябва да е 0 cm.

Част от подпорните стенички вече се рушат, а локвите ясно показват колко неравна е настилката.

Прави впечатление и стълб за билборд, който ще трябва да бъде "заобиколен" при правенето на предвидената велоалея.

Движението на колите беше пуснато преди 36 дни, но тротоарите са далеч от завършени. Това е стара практика на Общината - да пуска движението за коли, а пешеходците продължават да се мъчат месеци наред, минавайки през разкопан строителен обект, напомнят от организацията.

Припомняме, че ремонтът започна в края на април и приключи в средата на май. През август, когато има по-малък трафик, се планира ремонта и на другото платно на булеварда.

В бюджета на София za 2020 г. са заложени 4.2 млн. лева за ремонти по бул. "България". Сумата за конкретния участък е малко над 2 млн. лева.

За лятото се планира ремонта на следващия участък - от бул. "Т. Каблешков" до Околовръстното.

Разходите за цялостното преасфалтиране на булеварда се очаква да достигнат 13.8 млн. лева с ДДС, пише в. "Сега". Договорът на общината е с "Трейс Груп" от 2018 г.

Подкрепи Economic.bg