Porsche ще произвежда електромобил (галерия)

Проектът Pajun ще наподобява смалена Panamera

Porsche ще произвежда електромобил (галерия)

Прекрасни новини за феновете на легендарната марка автомобили Porsche обикалят уеб пространството от няколко часа. Става въпрос за възобновяване на проекта на немската компания за автомобил, който ще се захранва изцяло на ток, съобщават от Auto Motor und Sport.

Новият модел ще се казва Porsche Pajun, като интересното му име идва от игра на думи между Panamera и junior. Той ще може да измине между 350 и 400 километра с едно зареждане на батериите. 

Pajun ще наподобява спортната концепция на Panamera - Sport Turismo и това е основната причина от компанията, собственост на Фолксваген да използват името на луксозната си лимузина за корен на наименованието на новия модел, който трябва да се появи на пазара през 2018 или най-късно през 2019г. 

Колата с изцяло електрическо задвижване трябва да се превърне в основен конкурент на  Tesla Model S, след като от Porsche са преценили, че пазарния сегмент на хибридните автомобили е пренаситен и ще е по-практично да лансират кола, задвижвана изцяло на ток. 

Очакванията са Pajun да има дължина от 4.6 метра, като голяма част от електрониката и оборудването на модела ще е същото, като техниката от последната Panamera. 

Коментари: 0