Порт Варна инвестира 12,5 млн. лв. в техника и инфраструктура през 2015 г.

ДППИ също ще инвестира в инфраструктура съобразно своите планове, заяви Петър Сеферов

Порт Варна инвестира 12,5 млн. лв. в техника и инфраструктура през 2015 г.
3662 ~ 1 мин. четене
"За да предлагаме качествени услуги е задължително да разполагаме с технически и технологически годна и безопасна пристанищна инфраструктура и техника". Това заяви бившият генерален директор на ДП "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) и досегашният директор на терминал "Варна Изток" Петър Сеферов, цитиран от "Стандарт".

По думите му "Пристанище Варна" оперира публична държавна собственост, като за инфраструктурата отговаря ДППИ, а за техниката -порта. 

В края на 2014 г. в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) бе изпратен първият вариант на разработения Бизнес план съобразно очакванията за 2015 г. 

"В него е заложено в пристанищна техника, съоръжения, и пр. да инвестираме около 6,5 млн. лв. Ще вложим и около 6 млн. лв. в инфраструктура, като в нея ще инвестира и ДППИ съобразно своите планове", обясни Сеферов.

Той подчерта, че развитието на пристанищата става в съответствие с техните генерални планове, за които отговаря ДППИ. 

"За да се повиши товарооборотът, обръщаме внимание преди всичко на технологичното развитие и според възможностите закупуваме нова техника и поддържаме съществуващата. Наш приоритет е и постоянното подобряване на организацията на труда и безопасността на работа", допълни Петър Сеферов.
Коментари: 0