Пощенска банка: 25 години успешна история

Пощенска банка е водеща и модерна финансова институция, петата по активи на пазара у нас

Пощенска банка: 25 години успешна история

25 години успешна история трудно могат да бъдат разказани, особено когато говорим за една от водещите банки на пазара, развиваща своята дейност в сектор на непрекъснати иновации и ежедневни предизвикателства. От отварянето на първия - клон през 1991 г., в който работят само 20 служители, до днес, с широка и функционална клонова мрежа в цялата страна и значителна клиентска база от граждани, фирми и институции, Пощенска банка е водеща и модерна финансова институция, петата по активи на пазара у нас. Банката е сред лидерите в нововъведенията и формирането на тенденциите в банковия сектор, многократно награждавана за своите продукти и добри практики.

Развитие

През 2016 г. Пощенска банка отпразнува своя юбилей със служители, клиенти и партньори, като всеки желаещ имаше възможност да остави своето пожелание и да персонализира част от най-големия дигитален пъзел, създаван в България.

25-ата годишнина на банката беше съпроводена от още едно важно събитие - успешното финализиране на сделката по придобиването на дейността на клона на Алфа Банк в България - ключово събитие за целия банков пазар и първата знакова сделка в започналия у нас процес на консолидация, реализирана за изключително кратко време.

“Чувстваме се горди с постигнатото до момента и то ни дава увереност да продължим да предлагаме едни от най-добрите банкови продукти и услуги. Стремим се към устойчиво развитие на бизнеса ни и да осигуряваме максимално удобство на клиентите ни чрез иновативни продукти. Когато погледна напред, виждам огромния потенциал на Пощенска банка, който няма да спираме да развиваме”, коментира г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка.

Иновации

За да отговори на желанията и нуждите на своите клиенти, Пощенска банка непрекъснато предлага модерни продукти и услуги, които са без аналог на пазара - мобилно приложение за кредитни карти My Card, първия по рода си у нас “Спестовен жилищен кредит”, който позволява на потребителите сами да намалят месечната си вноска или срока на изплащане на кредита си, “Различен потребителски кредит”, който наложи напълно нови стандарти в потребителското кредитиране в България, лесно и удобно приложение за мобилно банкиране m-Postbank, безплатна онлайн видеоконсултация чрез Skype от експертите на банката, както и Мобилни банкови експерти, които са на разположение на клиентите в столицата. Последната новост са кредитна програма “Повече днес”, с която потребителите увеличават разполагаемия си доход с до 50% и иновативна разплащателна “Супер сметк@” за заплата, с която сами премахват месечната си такса и могат да получават паричен бонус, като я използват активно в ежедневието си за електронни операции.

Отговорност

Освен предлагането на модерни банкови решения, основен елемент от работата на Пощенска банка вече 25 години са инвестициите в устойчиво бизнес развитие. Компанията подкрепя редица проекти в областта на образованието, спорта, опазването на околната среда и корпоративното дарителство, но в същото време и създава собствени значими социални проекти. Вече втора година банката е ментор на две от учебните банки на Националната търговско-банкова гимназия в София. С ентусиазъм служителите се включват и в проект на Американския колеж “Училището среща бизнеса”. В края на 2015 г. стартира и дългосрочният проект “Финанси по ноти”, с който банката обръща внимание на друга важна тема - финансовата грамотност.

Традиционно Пощенска банка е основен партньор на благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run и взема участие в глобалната инициатива Park(ing) Day. Работи с мисъл и отговорност към своите служители, ангажирайки ги в редица вътрешни инициативи, свързани с актуални обществени проблеми.

Отличия

За своя иновативен подход към клиентите, отличното клиентско обслужване, продуктите и услугите, които предлага, както и за новаторството в маркетинговите кампании, Пощенска банка получава редица отличия от национални и международни институции, сред които “Иновации в банковите продукти и услуги” от Forbes Business Awards, “Национален шампион на България”  от European Business Awards, “Най-добра банка-попечител в България” от сп. Global Custodian и “Най-устойчива дарителска програма” от БДФ за “Най-добър старт за всяко дете”.

Коментари: 0