Последната иновация на Apple – кутия за пица

Иновативната кутия ще се ползва от служителите в новото седалище на компанията

Последната иновация на Apple – кутия за пица
1780 ~ 1 мин. четене

Технологичният гигант Apple се смята за носител на революционни промени в сферата на мобилните телефони, компютрите и музикалната индустрия. Сега компанията предефинира и разбирането за това как трябва да изглежда кутията за пица.

Изобретение от космическата ера – така британското издание Telegraph определя иновативната кутия. Тя е специални изработена за служителите на компанията, които скоро ще се преместят в новото седалище на Apple в Калифорния.

Подобно на новата сграда, и кутията е в кръгла. Дизайнът е бял и вече е патентован от Apple. Кутията има внимателно поставени дупки, които извеждат топлината и влагата от иначе затвореното пространство и така не позволяват на пицата да се овлажни. Идеята е служителите спокойно да пренесат храната си от стола до бюрото си.

За първи патентът е публикуван през 2012 г. В него кутията е описана с „множество изпъкнали ивици“, „позволяващи отделянето на влагата от храната“. В проектирането на кутията е участвал и Франческо Лонгони, директор на отдела за хранителни продукти в Apple.

От известно време кутията се използва в столовете "Caffe Mac" на Apple, но ще е още по-полезна в новото седалище на компанията "Apple Park" в Купертино, където служителите вече са започнали да се местят.

Колкото и удобно и практично да е изобретението, Apple не възнамерява да го прави достъпно за ползване от масовия потребител. Компанията все пак планира да отвори обществено достъпно кафене в своя нов център и там всеки истински фен ще може да види и пробва кутията.

Подкрепи Economic.bg