Правителството отпуска допълнителни 23 млн. лв. за учебници

Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет

Правителството отпуска допълнителни 23 млн. лв. за учебници

Снимка: Economic.bg

416 ~ 1 мин. четене

Правителството одобри отпускането на допълнителни средства за учебници. Това е било решено на днешното заседание на Министерския съвет. Допълнителните трансфери в размер на 23 млн. лв. ще бъдат разпределени по общини и ще се използват за закупуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците в общинските детски градини и училища за 2019 г.

Министерството на образованието и науката е изготвило разпределение на необходимите средства, съобразно определените нормативи и въз основа броя на децата и учениците от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО) към месец февруари 2019 година.

Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 година.

Коментари: 0