Правят кръстовище на две нива на булевардите \"Гоце Делчев\" и \"Цар Борис III\"

Движението се затваря от утре заради ремонтите и метрото

Правят кръстовище на две нива на булевардите \
6984 ~ 1 мин. четене

На булевардите "Цар Борис III" и  "Гоце Делчев" в столицата ще бъде изградено кръстовище две нива. От утре участъкът ще бъде затворен за 7 месеца.

Строителството ще върви паралелно с изграждането на третия лъч на метрото в района, което включва новата метростанция в Красно село. Тя ще се намира именно на кръстовището между бул. "Цар Борис III" и ул. "Житница".

Там ще бъде изградено тунелно преминаване от бул. "Гоце Делчев" към ул. "Житница" под бул. "Цар Борис III", каза на пресконференция Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта на Столична община. "По този начин ще се осигури безконфликтно преминаване на колите по бул. "Гоце Делчев", добави той, цитиран от Kmeta.bg.

В следващите два дни, за срок от 7 месеца, в района се въвежда временна организация на движението, като от бул. "Гоце Делчев" и ул. "Житница" към бул. "Цар Борис III", и обратно, няма да има пряка връзка за водачите на автомобили. На 22 март ще бъде затворен участък от бул. "Гоце Делчев", а на 23-ти - от ул. "Житница".

От 27-ми март изграждането на други две метростанции ще затвори бул. "Патриарх Евтимий" в два участъка - след кръстовището с "Граф Игнатиев" и след бул. "Витоша" в посока Петте кьошета. Настоящата метростанция НДК ще бъде връзката между втори и трети лъч на метрото, а прехвърлянето от първи лъч към трети ще става на станция "СУ "Св. Климент Охридски" при пл. "Орлов мост".

Подкрепи Economic.bg