Премиерът на Русия е заразен с коронавирус

Той обяви новината публично в разговор с Путин

Премиерът на Русия е заразен с коронавирус

Снимка: Twitter профил Правителство на Русия

4295 ~ 2 мин. четене
Руският премиер Михаил Мишустин обяви, че се е заразил с новия коронавирус, предаде ТАСС.

Току-що стана известно, че тестовете, които направих за коронавируса, са дали положителен резултат, заяви Мишустин по време на видеовръзка с руския президент Владимир Путин.

Президентът от своя страна пожела на Мишустин скоро да се възстанови.

Мишустин заяви, че ще самоизолира. Той обясни, че „това трябва да се направи, за да се защитят колегите“.

"Правителството ще продължи да работи както обикновено. Планирам да бъда в активен контакт с колегите си по телефона и чрез видеовръзка с вас, Владимир Владимирович, по всички основни въпроси", добави той, обръщайки се към президента.

Мишустин предложи първия си заместник Андрей Белоусов за кандидат за изпълняващ длъжността ръководител на кабинета за периода на болестта му. 

"Правителството ще продължи да работи както обикновено. Планирам да бъда в активен контакт по телефон и видео по всички основни въпроси. Като временно предлагам кандидатурата на първия вицепремиер Андрей Ремович Белоусов", каза премиерът.

Разговорът между двамата бе показан в ефира на телевизионния канал Русия-24.

Държавният глава отбеляза, че това може да се случи на всеки и той винаги говори за това. "Вие сте много активен човек, искам да ви благодаря за извършената досега работа. Вие и членовете на правителството, колеги от президентската администрация, със сигурност сте в зона с особен риск, защото бихте искали да не се ограничавате в контактите, когато разработвате и приемате решения, все пак, не можете да го правите без пряка комуникация с хората ", добави Путин.

Руският лидер изрази надежда, че министър-председателят ще остане в същата добра работна форма и ще вземе активно участие в разработването на решения за подкрепа на гражданите, икономиката като цяло и отделните засегнати сектори. "Искам да ви кажа: без вашето мнение, без вашето участие тези окончателни решения няма да бъдат взети", заключи президентът.
Подкрепи Economic.bg