Президентът обяви, че изборите ще са 2 в 1

Президентът обяви, че изборите ще са 2 в 1

Снимка: БТА

2543 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg
Предсрочни избори 2021

Въпреки че публично заявяваше, че избори 2 в 1 не са добър вариант за демокрацията и за самия него, президентът Румен Радев обяви днес, че президентските и предсрочните парламентарни избори ще са в един ден – на 14 ноември. А ако има втори тур на вота за държавен глава, българите ще трябва да идат до урните и на 21 ноември.

Радев обяви новината днес, по време на посещението си в Плевен. Той поясни, че така ще се спестят както пари и времето на хората. Радев допълни, че ще разпусне парламента максимално бързо.

По думите му президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето на страната и кои бранят корупционните схеми.

И допълни, че очаква от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

„Подкрепям ценности, а не партии. Почтени българи има във всички български партии. Това е моята България", заключи Румен Радев.

Подкрепи Economic.bg