Президентът поиска Народното събрание да бъде разпуснато

Според Румен Радев сегашният парламент е дискредитиран и е загубил легитимност

Президентът поиска Народното събрание да бъде разпуснато
5422 ~ 1 мин. четене

Пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев на връх Шипка, където участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея. Според него предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото.

„Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова конституция. Днешният парламент е дискредитиран, загубил е вече и легитимност, и достойнство. Виждате как партии сменят позициите си за 24 часа. Единственото вярно решение това е саморазпускане на това Народно събрание“, заяви президентът.

Относно проектът на нова Конституция, предложена от ГЕРБ по искане на министър-председателя Бойко Борисов, президентът заяви, че става въпрос за „капан“. „Всичко това е с цел да има дебат, да се печели време, а целта е личното спасение на министър-председателя за сметка на обществото. Ще има такива дебати, те трябва да се проведат, но след оставките“, каза още той.

Радев смята, че радикалното му говорене обединява хората срещу мафията. „Трябва да спрем мафията“, заключи Радев.


Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg