Принц Хари и Меган Маркъл си казаха „Да“

Двамата бяха венчани на бляскава церемония в храма \"Сейнт Джордж\" в Уиндзорския замък

Принц Хари и Меган Маркъл си казаха „Да“

Снимка: БТА

3380 ~ 1 мин. четене
Принц Хари каза пред Кентърбърийският архиепископ, че приема Меган Маркъл за своя съпруга. Същото отвърна и американската актриса, която няма да стане принцеса, но от днес официално ще се титулува херцогиня на Съсекс. Двамата бяха венчани на бляскава церемония в храма "Сейнт Джордж" в Уиндзорския замък, предава Reuters.

„Да“,  отговори принц Хари на въпроса на Джъстин Уелби, духовен лидер на англиканската общност, дали приема Меган Маркъл за съпруга, „да я обича, утешава, уважава и защитава“.

Меган Маркъл също потвърди, че приема принц Хари за съпруг.

След като двамата казаха „Да“, приветствие прочете американският епископ Майкъл Брус Къри.

По-рано днес Кралица Елизабет II присъди титлите херцог и херцогиня на Съсекс на принц Хари и Меган Маркъл. Титлите на принц Хари са херцог на Съсекс, граф на Дъмбартън и барон Килкил. Втората и третата титла се използват в Шотландия и Северна Ирландия. "Принц Хари така става Негово кралско височество херцог на Съсекс, а Меган Маркъл след сватбата ще стане Нейно кралско височество херцогиня на Съсекс", уточниха от двореца.

Халката на Меган Маркъл е от уелско злато. Принц Хари също ще носи халка, в разрез с традицията за мъжете в британското кралско семейство.

Меган Маркъл е в рокля на "Живанши".

Стотици хиляди хора чакаха по пътя на Мегън Маркъл към Уиндзорския замък, за да я видят в лимузината.
Коментари: 0