Продадоха Patek Philippe за рекордните $11 млн.

Елегантният артикул е произведен през 1943 г.

Продадоха Patek Philippe за рекордните $11 млн.
3947 ~ 1 мин. четене
Рядко срещан Patek Philippe е най-скъпият часовник, продаван някога на търг. Цената на елегантния аксесоар достигна рекордните 11 млн. долара по време на аукцион в Женева. Изработеният от неръждаема стомана часовник е един от общо четирите произведени от швейцарската марка екземпляра,  предаде Bloomberg.

По време на търга новият собственик придоби артикула за сума три пъти по-висока от първоначалната оценка, която е била 3 млн долара. Само тринадесет минути бяха необходими да се продаде швейцарското бижу в дуел между двама кандидати по телефона. 

Ценният часовник е произведен през 1943 г. с партида 1518, тип хронограф с вечен календар, който регулира високосните години.

Редките в стил винтидж часовници са облагодетелствани от недостига им на пазара, докато съвременните производители на луксозни часовници преживят най-лошия си спад в търсенето от години насам. Производителите като Cartier са извършили обратно изкупуване на модели, които не са успели да продадат, след като индустрията произвежда повече от 20 млн. часовници годишно в продължение на повече от две десетилетия.
Подкрепи Economic.bg