Продажбите на iPhone достигнаха близо 1 милиард

Всеки осми човек на планетата притежава смартфон на Apple

Продажбите на iPhone достигнаха близо 1 милиард

Компанията Apple е все по-близо до достигането на рекорден брой продадени устройства iPhone, достигайки 1 милиард, пише Financial Times. Изданието отбелязва, че това е значително постижение за всяка компания, която произвежда смартфони.

Пояснява се, че Apple трябва да предостави финансови и оперативни отчети за второто тримесечие на 2016 г. Смята се, че по време на този период компанията е продала около 40 милиона iPhone.

Според Financial Times, в края на юни броят на продаваните iPhone в цялата история на Apple ще нарасне до 987 милиона броя. В същото време повече от половината от всички устройства са били продадени в последните две години.

Така компанията продава средно по около 13 милиона смартфона всеки месец. Милиардният iPhone може да бъде продаден в рамките на няколко дни.

„Microsoft мечтаеше да постави персонален компютър на всяко бюро. Днес смартфонът – това е компютър във всеки джоб".  Това заяви анализаторът на мобилния пазар и партньор в Andreessen Horowitz Бенедикт Еван.

По данни на Бюрото за преброяване на населението на САЩ към 1 януари, 2016 г. населението на планетата е почти 7,3 млрд. души. Условно, всеки осми човек на планетата притежава един смартфон на Apple.

Коментари: 0