Прокуратурата е повдигнала обвинение на шестима от АПИ за инцидента в тунел „Ечемишка“

При инцидента жена загуби живота си след паднала греда върху колата й

Прокуратурата е повдигнала обвинение на шестима от АПИ за инцидента в тунел „Ечемишка“
Окръжна прокуратура – София е привлякла като обвиняеми 6 длъжностни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за инцидента от 5 февруари 2017 г., където след падане на греда в тунел „Ечемишка“ жена загуби живота си. „При условията на независимо съпричиняване са нарушили правилата за експлоатация на пътно съоръжение и по непредпазливост са причинили на смъртта на Е. Михайлова“, пише в сайта на прокуратурата.

Обвинения са повдигнати на Л. Лазаров, в качеството му на Председател на Управителния съвет на АПИ и служител по транспорта, И. Захариева - член на Управителния съвет на АПИ и служител по транспорта, Д. Атанасов - член на Управителния съвет и Председател на УС на АПИ и служител по транспорта, Г. Златев – директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ и служител по транспорта; Н. Сачанска – началник отдел „Основен ремонт и поддържане“ в дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ и служител по транспорта и Г. Фучеджиев – старши експерт в отдел „Основен ремонт“ на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ и служител по транспорта.

След инцидента през февруари 2017 г. тогавашният служебен премиер Огнян Герджиков уволни шефа на АПИ инж. Дончо Атанасов. Малко по-късно при следващия мандат на ГЕРБ Атанасов бе върнат на поста си.
Коментари: 0