Промени в света на пазаруването

Онлайн пазаруването започна да доминира над покупките по магазините

Промени в света на пазаруването
3761 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Малко по малко електронната търговия изяжда продажбите и наемите на обикновените магазини. Тази промяна създава нови навици за пазаруване по целия свят. Търговците са изправени пред предизвикателството да приемат и да се нагодят към новите тенденции, ако искат да оцелеят в света на огромната конкуренция. 

Електронната търговия е индустрия за милиарди долари и е неотлъчна част от ежедневието ни.  Много хора не осъзнават цифрите и фактите зад нея. Виртуалната общност за онлайн търговия Kaymu, представи някой от промените в света на пазаруването.  

Появата на интернет повиши възможностите за търсене в интернет, което промени и навиците на клиентите, когато избират дрехи, обувки, техника, коли, недвижими имоти, дори и храни. Това доведе до някои възходи и падения. Лидери в индустрията фалираха, докато повечето дребни търговци, увеличиха своите продажби в пъти. 

С появата на смартфоните и мобилните приложения, онлайн пазаруването, започна да доминира над покупките по магазините. Така клиентите се чувстват информирани и достъпността навсякъде и по всяко време ги превръща в лоялен купувач.

  
Ето и някои любопитни факти за пазаруването, които може би не знаете:

- През последните 3 години пазаруването на дрехи онлайн се е увеличило с 54 % .- Най - предпочитаните мобилни приложения, свързани с пазаруване са тези, които дават възможност за сравняване на цени. 

- Италианска модна марка планира пускане на приложение, което автоматично ще взима вашите мерки от тялото. Това ще намали риска да закупите стока онлайн и тя да не ви стане. Очаква се апликацията да стартира май 2015 г. 

- 37 % от търговците в Америка имат и онлайн магазин.- Чрез свързване на модифициран екран с телефонна линия, Майкъл Алдрих е изобретил онлайн пазаруването през 1979.

- Приблизително 46% от онлайн потребителите се съветват със социалните медии при вземане на решение за покупка.

- 71% от купувачите смятат, че ще получат по-добра сделка онлайн, отколкото в магазините.

- Пица "Хът" е първото заведение, което започна да предлага онлайн поръчки на своя уебсайт през 1994.

- Индия е страната с най-бързо развиваща електронна търговия, а Франция на най-бавния ръст на електронната търговия.
Коментари: 0