Treatings: срещни вдъхновяващ човек на по кафе

Когато амбицията среща възможностите или историята на двама съученици напуснали Уолстрийт

Treatings: срещни вдъхновяващ човек на по кафе
336 ~ 2 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

Хейдън Уилиъмс и Пол Осетински се срещат в училище, където делят една стая още в колежа. След завършването и двамата започват да се занимават с финанси, намирайки си доходни работи на Уолстрийт. Въпреки това, нито един от тях не намерил инвестиционното банкиране за интересно, освен чисто новите BMW-та, които вече могат да си позволят.

Затова Уилиамс и Осетински решават да се насочат към малко по-различна сфера - да осигурят възможността за връзка с хора, които са професионалисти в различни сфери от обществото, просто ей така – за да проведат един нормален (донякъде случаен) разговор във връзка със своите кариери. Затова те решават да създадат приложение, осигуряващо връзката между такъв тип хора.

През 2012 и двамата напускат Уолстрийт. Десет години след това стават най-добри приятели и отново живеят под един покрив, но вече работят по чисто новото си приложение. Така вместо да пилеят пари за собствени облаги, те започват собствен стартъп под името Treatings.

Мотото на старъп компанията обобщава цялата идея на проекта : „срещни се с вдъхновяващ човек на по кафе“. Чрез приложението, компанията организира срещи с успешни хора, които имат желанието да говорят за развитието на професията си. За да използвате приложението е нужно само да попълните професионалните ви интереси и селекция от любими кафенета, където бихте желали да се срещнете. След като си направите регистрация, можете да си уговорите среща с някой, с когото споделяте същите интереси отстрана на професионално развитие.


„Това което правим е изцяло свързано с контекста“, казва Уилиъм. „Всички хора, които откриеш в Treatings са се регистрирали с една основна цел – да се срещат с хора.“

Linkedin е добър начин за свързване с професионалисти от различни сфери. Често организираните събития също са страхотен вариант за среща със свободно мислещи хора в големи групи. Приложението Treatinngs съчетава умело и двете неща.

В началото Уилиамс и Осетински не са имали никаква представа как да управляват технологична компания, затова започват веднага работа по изграждането й. На четвърти март, тази година Treatings за първи път лансира мобилното си приложение.

Уилиъмс споделя че мобилното приложение цели да стигне най-високите си върхове. Пример за успехът им е как един от първите потребители на Treatings си намира работа в немска банка, заради среща направена точно чрез приложението.

В момента създателите са фокусирани върху растежа на общността (която в момента е достигнала 6,000 потребители), въпреки че компанията все още не носи никакви приходи. Все още има какво да се доизгради по приложението, а Уилиам и Пол са вече твърде далеч от луксозния банкерски живот, който отдавна е зад гърбовете им.

„Мисля че времето е перфектно за приложение от такъв тип“, казва той. „Хората са повече от готови да си уговарят срещи онлайн с напълно непознати с цел кариерно развитие. В момента обществото е насочено към използването на технологиите за разширение на личното социално общуване, а нашето приложение предоставя тази възможност.“

Коментари: 0